Maj-Britt Galdo: “Två år känns lite sent för en ursäkt”

För två år sedan fick rektorn Björn Kullgard vetskap om sexkontot “Franskasfinest”.
Nu innan Maj-Britt Galdo tar studenten kanske hon kommer få sin ursäkt.
– Han frågade om jag var intresserad av en ursäkt från killarna, säger hon.

I samband med vår granskning fick Maj-Britt Galdo ett sms från Björn Kullgard där det står att han nu polisanmält händelsen. Några timmar innan dess hade de två ett möte där Björn Kullgard ville ha mer information om kontot och vilka som var med i det.
– Han frågade hur jag kände mig och hur jag mådde, säger hon.

Namninsamling
Maj-Britt Galdo är intresserad av att få en ursäkt, även om hon känner att en ursäkt två år senare är lite för sent. Men hon vill se att killarna ångrar sig. Under mötet förra veckan överlämnades även en namninsamling med 125 namn till Björn Kullgard. En namninsamling för att skolan ska införa en resursdag då man pratar om sexuella trakasserier på nätet.
– Han har sagt att han ska försöka ordna resursdagar. Om han gör allting som han säger att han ska göra så känns det bra, säger Maj-Britt Galdo.

 

 

Granskningen har fått stor spridning bland elever på skolan och Maj-Britt berättar att många har hört av sig. För henne känns det bra att elever som går kvar på skolan nästa år vet vad som hänt, att hon förhoppningsvis är med och gör skolan till en bättre plats.
– Jag har själv läst så många historier om starka kvinnor så det känns lite konstigt att vara den personen. Om jag är det känns det väldigt skönt, det känns skönt att göra skillnad, säger hon.

 

LÄS MER: Killar på Franska skolan fick poäng för att hänga ut tjejer

LÄS MER: 16-åring hängdes ut av klasskompisar på sexkonto

LÄS MER: Rektorn kände till sexvideon – nu två år senare polisanmäler han

LÄS MER: Skolinspektionen och DO har inte utrett Franska skolan

LÄS MER: Polisen kommer inte utreda sexkontot ”Franskasfinest”

 

By:

Läs mer: