Sexkontot:

Killar på Franska skolan fick poäng för att hänga ut tjejer

Skärmdumpar från Instgram-kontot ”Franskasfinest”. Kommentarerna till höger har inte med bilden i mitten att göra.

Gymnasietjejer från Franska skolan blottades på sexkontot ”Franskasfinest” efter att killar på skolan startat en poängtävling. Varje dokumenterad sexuell handling gav poäng, det slutade med att en sexvideo publicerades.
– När det gick för långt gick det verkligen för långt, säger en av killarna som drev kontot.

Det var under läsåret 2015/2016 på Franska gymnasiet som kontot med namnet ”Franskasfinest” startades av ett tiotal killar i ettan. Det hela började som en tävling bland killarna om ”vem som kunde strula med flest tjejer”. Det skapades en poängtävling där beroende på vad man gjorde så fick man en viss poäng.
– Jag vet att i början så kollade vi efter varje helg. Hade du kysst en tjej då var det en poäng. Om man hade haft sex med någon då var det fyra poäng och så vidare, säger en av killarna vi varit i kontakt med.

Det var mellan 10-15 killar från skolan som följde det privata kontot. Flera killar kunde logga in på kontot och publicera bilder eller videor.
– Det var lite mer som en rolig grej. Vilken av de som är oskuld, kommer att förlora oskulden först och så vidare, säger en av killarna som vill vara anonym.

 

Enligt vår granskning hängdes fyra tjejer från Franska skolan ut på kontot. Tre stycken hängdes ut på bild eller video när de hånglade med killar som var aktiva i kontot. I ett fall var det en sexvideo som publicerades.
– Självklart när man ser tillbaka så skäms man. Det var väldigt omoget att starta en sådan tävling. Vi insåg inte då att det kunde eskalera till en sådan nivå, säger han.

Enligt den anonyma killen fick han och andra medlemmar som följde kontot gå till rektorn och berätta för honom om kontot, om vad som hade hänt och förklara hur de var involverade.
– Han var väldigt förstående, han såg att vi skämdes väldigt mycket så han sa att ”det här kommer att gå att lösa”, att det var bra att vi bad om ursäkt och att vi visade att vi ångrade det vi hade gjort, säger hanOm man hade haft sex med någon då var det fyra poäng

I klassen där det fanns flest aktiva följare fick killarna ställa sig upp och be om ursäkt samt svara på frågor från klassen. Någon personlig ursäkt framfördes däremot inte till de drabbade tjejerna. Av de tre killar vi har ställt frågan till är det ingen som uppger att de personligen bett om ursäkt till tjejerna.
– Det var en ursäkt i klassen eller genom rektorn. Alla bad om ursäkt framför rektorn, säger en av killarna.

Skärmdump från kontot.

Förutom tjejerna som hängdes ut var det även olika memes eller taskiga bilder på killarna sinsemellan som publicerades. Bland annat en bild på en av killarna när han ligger däckad och har spytt.
– Först var det mest fula bilder på varandra som laddades upp, sen blev det en tävling, säger en annan kille vi varit i kontakt med.

 

LÄS MER: 16-åring hängdes ut av klasskompisar på sexkonto

LÄS MER: Rektorn kände till sexvideon – nu två år senare polisanmäler han

LÄS MER: Maj-Brott Galdo: ”Två år känns lite för sent för en ursäkt”

LÄS MER: Skolinspektionen och DO har inte utrett Franska skolan

LÄS MER: Polisen kommer inte utreda sexkontot ”Franskasfinest”

 

 

 

By:

Läs mer: