Rektorn kände till sexvideon – nu två år senare polisanmäler han

Björn Kullgard, rektor på Franska skolan i Stockholm, visste om Instagram-kontot ”Franskasfinest” som hängde ut hans elever i sexuella sammanhang.
Efter vår granskning har han nu gjort en polisanmälan.
– Jag har anmält hela situationen, säger han.

Enligt Björn Kullgard gjordes en polisanmälan för ungefär en vecka sedan. Han kan inte gå in mer på vad anmälan innehöll eller vem som anmäldes. Han ska även ha pratat med killarna som var aktiva i kontot för att få mer information.
– Killarna är oerhört ångerfulla, säger han.

På onsdagsmorgonen skickade Björn Kullgard ut information till föräldrar och elever via skolans intranät Schoolsoft.

För två år sedan kom tjejer från skolan till Björn Kullgard och berättade att det förekom en sexvideo på kontot. Enligt honom kunde tjejerna inte visa upp något bevis på att videon existerade och det var anledningen till att han inte polisanmälde händelsen då. Han säger att han skulle ha agerat annorlunda om han inte visste att tjejen i videon gick på skolan. Däremot visste han att killen i sexvideon gick på Franska gymnasiet.
– Jag fick uppfattningen att det var elever på andra skolor som var involverade. Min uppfattning var att jag inte hade tillräckligt med bevis för att gå vidare med polisanmälan, säger han. 

Nu håller skolan på att planera resursdagar som handlar om värdegrund, förhållanden och respekt. Enligt Björn Kullgard vill skolan också börja diskutera kring den nya samtyckeslagen.
– Resursdagen befäster känslan av att vi ska fortsätta arbeta med det här.

 

LÄS MER: Killar på Franska skolan fick poäng för att hänga ut tjejer

LÄS MER: 16-åring hängdes ut av klasskompisar på sexkonto

LÄS MER: Maj-Brott Galdo: ”Två år känns lite för sent för en ursäkt”

LÄS MER: Skolinspektionen och DO har inte utrett Franska skolan

LÄS MER: Polisen kommer inte utreda sexkontot ”Franskasfinest”

 

 

 

By:

Läs mer: