”Fler arbetsgivare ska se den kompetens som finns”

Nu har vår undersökning pågått i sex veckor. Vi har sökt 200 jobb runt om i landet för att ta reda på hur du som har en funktionsnedsättning blir bemött på arbetsmarknaden.

Hur har det gått för Jenny med en cp-skada att söka jobb? 37 procent av alla människor med en funktionsnedsättning, som på något sätt resulterar i nedsatt arbetsförmåga, blir diskriminerade i arbetslivet, det har vi tidigare berättat genom en rapport från
Arbetsförmedlingen som kom 2017.

Mattias Eilola arbetar som handläggare på Arbetsförmedlingen. Han tror att anledningen bakom diskrimineringen är att det inte pratats om ordentligt tidigare.
– Jag har jobbat med de här frågorna sedan 2010 och situationen för personer med en funktionsnedsättning i arbetslivet har inte förändrats nästan någonting sedan dess.
Arbetslösheten är högre.

Arbetsförmedlingen har på begäran av regeringen startat projektet ”Gör plats.”Det är ett initiativ för att få ut fler personer med en funktionsnedsättning i arbetslivet.
Mattias Eilola är en av de som är ansvariga för projektet.
– Syftet är att väcka frågan om dessa människors självklara plats på arbetsmarknaden. Vi vill att fler arbetsgivare ska se den kompetensen som finns.

Se avsnitt 1 här

Läser du från mobilen: längst ned i inlägget finns samtliga avsnitt. 

By:

Läs mer: