Johan, 23, använder regelbundet kokain i samband med fest. Än så länge ser han det bara som en rolig sak.
– Känner man sig lite trött så kan man dra en lina och känna, nu jävlar kör vi, säger han.
Kartan ovan visar alla anmälningar i anslutning till krogmiljöer i Stenstan från januari till april månad mellan åren 2010 och 2017. Totalt 243 anmälningar. Ju varmare färgen är desto fler anmälningar har gjorts på den platsen.
Johan, som egentligen heter något annat, var 18 år när han för första gången testade kokain. Han beskriver ruset som en överväldigande upplevelse.
– Första gången man tog det så visste man inte hur bra det skulle vara, det var en upplevelse. Det var överväldigande och svårt att förstå nästan.
Han använder ofta ute på krogen och ser det inte som något större problem. Han är ibland orolig för att folk ska märka av att han är påverkad men han tycker att det oftast går bra.
– Ska man ta kokain på krogen måste det vara undanskymt. Så det blir toaletten eller att man smyger iväg någonstans, men i nio av tio fall så blir det på toaletten. Man kan bli lite paranoid över att folk ska märka något, men spelar man det coolt så håller man sig ganska bra, osynlig alltså.
Anders Von Heideken är vaktchef på Daltons och Estreet i Sundsvall. Han har lång erfarenhet av drogpåverkade personer och beskriver vad han är uppmärksam på när det kommer till påverkade personer.
– Det kan vara ett rörelsemönster eller ett kroppsspråk som inte stämmer. Ögonen avslöjar ofta och man kan ha en attityd som får mig att tro att personerna har något i kroppen de inte ska ha.
Anders säger att det är ofta han får ta hand om narkotikapåverkade personer. Är det inte inne på krogen han jobbar på så är det nästan alltid narkotikapåverkade personer som går förbi på gatan. Han beskriver hur han går till väga när han som vakt ingriper mot en misstänkt person.
– Har vi säkra drogtecken så rådgör vi vakter med varandra och är situationen inte akut så kontaktar vi polismyndigheten. Passar det för deras resurser så kommer de till platsen, men ser jag ett direkt brott så ingriper jag, säger han.
Johan har jobb och flickvän och lever ett till synes vanligt liv. Han beskriver drogerna som att leva ett slags dubbelliv. Han tror att det kan påverka folk i hans närhet, men han tror inte det är märkbart.
– Jag tror det kan påverka de närstående ekonomiskt men inte på något värre plan, man kanske har svårt att hålla uppe humöret dagen efter du har dragit några linor. Men det kan nog påverka relationen med ens flickvän.
Även om Johan tycker sig ha koll på sitt kokainbruk så ser han ändå nackdelar med det.
– Man tror att man hela tiden vill ha mer, fastän man inte kommer må så mycket bättre än innan, det är då man tappar kontrollen och bara blir stinn. Men nu när man har brukat länge så känns det inte som man skulle ha kul utan.
Anders von Heideken ser stora risker med unga som börjar använda narkotika tidigt, han vill fånga upp yngre personer innan de hamnar i beroendet och misären. Vitsen är att det ska vara svårt att bruka och får man en dom så kanske man vaknar upp i tid.
Han beskriver de vanliga konsekvenserna av regelbundet kokainbruk.
– Det sätter sig på psyket, de drabbas av ångestattacker, depressiva tillstånd. Ens sociala liv och arbetsprestationen blir lidande, till slut kraschar man.