Stjärnornas spektakulära show | Nyhetssvallet

Stjärnornas spektakulära show

EUROPADet bjöds på mängder av mål, känslor och dramatik när de fyra första grupperna i Champions League avgjordes under tisdagskvällen. Storspelare klev fram och för en viss rekordjägare tog resan slut redan innan slutspel.

Grupp A

Forsbergs Leipzig klarade tredjeplatsen

PSG-Club Brugge 4-1

PSG en komfortabel vinst hemma mot Club Brugge, redan i den andra spelminuten hittade Mbappe in bakom Mignolet och efter det fanns det ingen hejd. Samme Mbappe skulle sedan utöka till 2-0. Lionel Messi ville inte vara sämre han heller och curlade in sitt första i slutet av den första halvleken. Efter pausen kom Brugge ut och Rits hann göra ett tröstmål i matchens 68 minut. Messi kunde sedan från straffpunken fastställa slutresultat som skrevs till 4-1.

RB Leipzig-Manchester City 2-1

I Tyskland fick ett redan slutspelsklart Manchester City se sig besegrade av Emil Forsbergs Liepzig. Slutresultatet skrevs till 2-1 där Szoboszlai och André Silva stod för varsitt mål innan Mahrez reducerade för City med en dryg kvart kvar av matchen. Därefter sparkade Kyle Walker ner André Silva i matchens slutskede, vad han får för avstängning är ännu inte beslutat. Tyskarna får nu glädja sig åt spel i Europa League till våren. Emil Forsberg spelade 80 minuter och noterades för assisten till Silvas mål.

Grupp B

Suveränerna Liverpool och mängder av röda kort

Porto-Atletico Madrid 1-3

På Estádio do Dragao bjöds det på sena mål och hela fyra röda kort. Alla matchens mål kom i andra halvleken där Griezmann gjorde det första för Atletico. Sen började urspårningen vid ett inkast för Porto, Atletico Madrids Yannick Carrasco tog med sig bollen bort från situationen som ledde till att den upprörda Portospelaren Òtavio slog bollen ur handen på honom. Carrasco svarade då med en nacksving på brassen. Domaren uppfattade det hela varpå belgaren fick syna det röda kortet.

Det skulle däremot inte dröja länge innan även Porto fick sitt mantal reducerat. Portugisernas innebytta vänsterback Wendell höjde armen för att avvisa Matheus Cunha vid ett nytt inkast. Den sistnämnde brassen kastade sig till marken och höll sig för ansiktet. Ett stort tumult utbröt vid situationen kring Atleticos avbytarbänk. Både Wendell och en ledare ur Madrid-lagets stab blev utvisade. Därefter hann spelet fortgå i fem minuter innan matchens fjärde och sista röda kort utdelades. Denna gång var det Agustin Marchesin från Portos avbytarbänk som fick utgå. Klockan tickade sedan upp till 90 minuter innan målkalaset började. Först var det Correa som gjorde 2-0 för gästerna. De Paul utökade till 3-0 innan Sergio Oliveira visade sig säker från elva meter. Matchen slutade 3-1 till Atletico Madrid som knep andraplatsen i gruppen. Porto får spela i Europa League då de slutade på tredjeplatsen.

Milan-Liverpool 1-2

I Milano visade ett B-betonat Liverpool sig vara numret större än Milan. Zlatans Milan tog ledningen efter dryga halvtimmen genom Tomori efter en hörna. Resten av matchen var det Liverpool för hela slanten där först stekhete Salah kvitterade på en målvaktsretur. Tio minuter efter pausen missade målskytten Tomori en mottagning i backlinjen och bjöd Sadio Mane på ett avslut som Maignan lyckades avstyra, på returen var han däremot chanslös och Divock Origi nickade in 2-1. Zlatan som kunde blivit turneringens äldsta målskytt genom tiderna spelade hela matchen och blev med förlusten utslagen. Milan får nu fokusera helt på de inhemska titlarna.

Grupp C

Mål, mål och ännu fler mål

Ajax-Sporting 4-2

Ajax slog Sporting hemma i Nederländerna och går därmed ut ur gruppspelet med sex vinster av sex möjliga. Haller gjorde sitt tionde mål i turneringen och är för tillfället ensam skytteligaledare. Sportings andraplatsen i gruppen innebär nu slutspel till våren i Champions League.

Dortmund-Besiktas 5-0

Dortmund pulveriserade Besiktas. 5-0 skrevs slutresultatet till. Noterbart i krossen var dubbla mål av både Erling Håland och Marco Reus samt att Besiktas Welinton fick syna det röda kortet i slutet av den första halvleken. Resultatet innebar ingen förändring i gruppen. Dortmund får till våren spela Europa League. Besiktas noteras som det sämsta laget i årets turnering sett till poäng samt målskillnad.

Grupp D

I toppen och botten

Real Madrid-Inter 2-0

Matchen om förstaplatsen spelades i Madrid. Hemmalaget tog ledningen i minut 17 efter att Toni Kroos prövat skott med vänsterfoten från distans. I den andra halvleken blev bortalagets Barellá utvisad efter att ha måttat ett slag mot Reals mittback Eder Militao. Därefter bjöd Marco Asensio på kvällens absoluta höjdpunkt. Han tog emot bollen precis utanför straffområdet och avlossade ett skott som via stolpen letade sig in bakom Handanovic. 2-0 blev det slutgiltiga resultatet. Det innebär att Real vinner gruppen före Inter.

Shakhtar Donetsk-Sheriff 1-1

I bottenmötet som på förhand inte kunde förändra tabelläget tog Shakhtar ledningen strax innan paus. Det såg länge ut som att ukrainarna skulle avsluta gruppspelet med en seger. Det var innan Boban Nikolov höll sig framme för Sheriff och kvitterade i tredje tilläggsminuten efter klockan passerat 90. Moldaviska Sheriff får i vår testa vingarna i Europa League slutspelet. Shakhtar är utslagna.

Läs fler artiklar i samma kategori: Nyheter Sport