Flera unga vi pratar med säger att de inte kan spela på appen. De blir kontaktade och sexuellt ofredade av män – gång på gång.
– Han blev aggressiv och kränkt över att jag hellre ville spela än tillfredsställa honom, säger Angelika Szmelcer.

Angelika Szmelcer är 16 år och har spelat Wordfeud i tre månader. Hon har tagit emot meddelanden likt “Lycka till sötnos” och “Snygg du är” till att hon är en hora, dryg idiot och äcklig. Äldre män har frågat vad hon haft på sig och blivit aggressiva när hon vägrat svara.

– Jag blev kallad snygg, vacker, dryg, dum och hora av samma snubbe, eftersom jag mer var intresserad av att spela på en spelapp än att ta emot hans komplimanger och tillfredsställa hans sexuella behov. En kränkt man med andra ord, som inte tillåter att en kvinna säger nej, säger hon.

Hon har tudelade känslor över hur det känts att få ta emot alla meddelanden.

Jag vill kunna förstå vart någonstans det gått och blivit så himla fel och snett

– Det är obehagligt, ledsamt, läskigt och irriterande, men jag har också blivit besviken och äcklad av dessa männens kvinnosyn och hur de inte kan styra över sig själva, trots att de, i många utav fallen, vet att jag är minderårig, säger hon och forstätter:

– Samtidigt är jag inte ett dugg förvånad och detta beteende har bara ännu en gång bevisat att feminism behövs. 

Angelika Szmelcer berättar att det hon vid flera tillfällen avstått från att spela, bara för att undvika förnedrande och trakasserande meddelanden från vuxna män. Hon svarar heller inte på lika många meddelanden som förr. Hon vet inte om det beror på rädsla men hon känner sig inte trygg på appen.

– Jag kan verkligen inte förstå hur man som 25-,30-,40-,50-,60-åring vill fortsätta ha kontakt med en underårig tjej. Jag vill kunna förstå vart någonstans det gått och blivit så himla fel och snett.

Hon fortsätter:

– Det är helt naturligt att ha en sexuell drift och vara sexuellt aktiv, men dessa porr- och machoskadade männen behöver söka hjälp. Det är under all kritik att tända på och trakassera små flickor och pojkar.

Nästa avsnitt i #Sexfeud: Bad om barnpornografiska bilder: “Du ser jättebra ut för din ålder”

Se teasern:

Av: Lisa Svensson, Saga Malm och Josefine Lundgren