Anna vill inte medverka med sitt riktiga namn eller vara med på bild. Fotograf: Saga Malm

Vuxna män som försökte ragga och anspela på sex på Wordfeud blev vardagsmat för Anna. Till slut skapade hon Instagramkontot “Wordfeudsnubbar” för att uppmärksamma problemet.
– Man är en hora, man är en fitta och det är mycket tomma ord och smutskastelse, säger Anna, administratör för kontot.

Anna, som egentligen heter något annat, spelade själv Wordfeud och fick många meddelanden av sexuell karaktär från män. Till en början började hon lägga ut skärmdumpar på sin egen privata Instagram, men till slut blev det för mycket.

– När det började bli inte bara folk som skrev i chatten och äcklade sig utan att det var folk som faktiskt började bli aggressiva upplevde jag att det var tillräckligt och att jag inte hade någon lust att på något sätt kunna koppla de här människorna till min privata Instagramsida, säger hon.

Nu, ett par månader senare, har kontot över 6000 följare och hon får in anonyma bidrag att lägga ut varje dag. För det mesta är det unga tjejer under 18 som skriver in till henne, men även äldre kvinnor.

– Jag tror ändå att det undermedvetet någonstans påverkar alla, men framförallt de unga flickorna. Det finns ju en stor chans att deras bild av män blir rubbad och jag tror att det kan skapa problem med tillit längre fram i livet. När det är äldre män som ska vara de vuxna som beter sig på ett sådant här sätt, säger Anna.

Hur är det att driva Wordfeudsnubbar?

– Det är väldigt ögonöppnande att hålla på med det jag gör och det är väldigt givande egentligen. Det påverkar nog mig nästan bara bra tror jag. Det gör mig väl kanske lite skeptisk till folk runt omkring men det tror jag kan vara hälsosamt, säger Anna och fortsätter:

– Det finns ju folk som tror att det bara är en slags manshatsrörelse som är på gång men för mig är det väldigt viktigt att kunna spela en sån roll i en förändring helt enkelt. Så det är väldigt skönt att kunna få den plattformen och att kunna använda den på rätt sätt.

Vad säger tjejerna som skickar in?

– Jag tror att vi är många som underskattar hur snabbt flickor lär sig. Väldigt många har en väldigt bestämd åsikt om vad de tycker. De skriver ofta att de är väldigt äcklade och de är redo att hänga ut den här personen.

“Gå ner på knän framför mig”, “Ner på knä i tjänst av kuk”, “Jag är inte sjuk har jag sagt, jag är bara kåt på gullungar. Ditt fel” är bara några exempel på de meddelanden som anonyma tjejer skickat in till Wordfeudsnubbar. Av alla inskickade bidrag till sidan har det aldrig varit en kvinna som skrivit, men att män utgett sig för att vara kvinnor.

– Förutom att kvinnor redan blir utsatta för sånt här beteende i hela livet så tror jag att det finns en väldigt rubbad bild för män om hur de ska bete sig i såna sammanhang. Det är väldigt många som pratar om att man är porrskadad och så vidare och det ligger verkligen någonting i det.

Hon fortsätter:

– Alla människor har inte en helt okej bild över hur man beter sig runt folk eller hur man gör för att korrekt och artigt bjuda in till såna typer av konversationer och jag tror att det är väldigt många som bara inte bryr sig om att de är på helt fel plattform.

Nästa avsnitt i #Sexfeud: Avstod från att spela Wordfeud på grund av männens snusk

Av: Lisa Svensson, Saga Malm, Josefine Lundgren