Efter granskningen: här är era egna historier

"Man blir så jävla trött på denna skit"

Film: Adrian Sadikovic.

Vår granskning av den privata andrahandsmarknaden på Blockets bostadssaft har väckt många reaktioner. Ni har delat med er av era erfarenheter och berättelser. Här är ett urval av dessa. 

– Kan säga bara för 15 år sen så var det kösystem för hyrning av radhus i Eskilstuna. Vi hade ställt oss i kö och efter att vi ställde oss i kö så ställde sig två av våra vänner i kö med namn Gustavsson. De blev erbjudna radhus före oss, trots att de ställde sig i kö efteråt. Ringde bolaget och ifrågasatte men då svarade de att så var inte fallet. När de fick veta namn på de som blivit erbjudna så skulle de kolla upp. De ringde oss två dagar senare och plötsligt så hade de ett radhus till oss också. Efter det avskaffades kösystemet hos det bolaget.

– Rasism överallt. Man blir så jävla trött på detta skit – är inte ens förvånad att detta händer ärligt talat, för DET gör det.

– Till er som gett upp, eller snart tappat hoppet. ”Ingen som har gett upp har lyckats med det de vill åstadkomma”. Var målinriktad och se framför dig vad du behöver och vill ha och jobba hårt för att få det. Allt går inte som på räls för någon. Alla kämpar på ett eller annat sätt. Viktigast av allt: var snäll! Det gynnar alla.

– Min karl ringde om en lägenhet (han heter Khalid och pratar lite knagglig svenska) och han fick blankt nej, ”den är uthyrd”. Jag tyckte hyresvärden lät så konstig så då ringde jag upp från mitt nummer och jag var så välkommen att komma och kolla! Har fått höra av så många hyresvärdar att dom inte vill hyra ut till ”invandrare på SFI”. Sen finns det ju också dom som enbart vill hyra ut till dom som går SFI för att försöka lura dom på pengar!! Blir så förbannad!!!!


Fortsätt gärna dela med er under hashtagen #Namnetspelarroll.